Time Out

Festivaluri de pus pe hartă

Bucureştiul s-a bucurat de concertele mari ale anului, dar să nu uităm alternativele îndrăzneţe. De ce să-l asculţi pe Trilok Gurtu neapărat într-o sală? N-ai merge la munte pentru un concert Nightlosers? Stela Nadoleanu vă invită să luaţi harta, rucsacul în spinare şi să porniţi către destinaţii mai puţin cunoscute.


Muscel cLoverFest
Ediţia UNU, 27-29 august, Muscel, Dâmboviţa,
www.cloverfest.com

Un festival tânăr cu o idee proaspătă promite să devină un reper important al sfârşitului de august. Muscel cLoverFest, aşa cum o arată şi numele său, este dedicat iubitorilor de coveruri bune: „cover lover fest”. Festivalul este axat pe rock, blues şi punk, iar fundaţia care îl organizează şi-a propus să promoveze cătunul-gazdă şi să perpetueze ideea de agroturism şi respect pentru natură.

Ediţia Zero de anul trecut a arătat că se poate face un festival într-un cătun de munte, chiar dacă drumul până în pajiştea pe care se desfăşoară evenimentul e un pic anevoios. Sunt numai 130 km de la Bucureşti până acolo. Ce mai contează cei 3 km pe care îi urci pe un drum forestier, după ce ai parcat maşina în Moroieni. Dacă dispui de un autoturism 4×4, ai putea chiar să îi ajuţi şi pe alţii să urce.
Dacă îţi place ideea de festival în natură, atunci ştii că îţi trebuie cort şi izopren. Apă e la fântână, mâncarea se prepară la ceaune. De muzică se ocupă organizatorii! Nu uita să îţi iei chitara (sau orice alt instrument) şi adună-ţi prietenii sau membrii trupei. Festivalul are dedicată o sesiune de open mike pentru cei care nu se tem să urce pe scenă.

Muzica (şi muzicuţa) celor de la Nightlosers va răsuna pe văile Muscelului anul acesta. În toate cele trei zile de festival se vor succede pe scenă o serie de trupe, mai tinere sau deja afirmate, care şi-au propus să reinterpreteze piesele altor trupe în variantă proprie. Printre acestea se numără Trooper, Cyfer Sin, Domination, Recycle Bin, Dutevino, Incipient, ChromDioxid, Idol, Uptoeleven, 9.7 Richter. În ultima zi a festivalului vă aşteaptă ciorba de rămas bun. Dar să nu uităm de concertul tribut AC/DC susţinut de cei de la C.O.D în încheierea cLoverFestului. Lista trupelor iubitoare de coveruri este încă deschisă, aşa că aşteptaţi-vă şi la alte surprize.

5.iul. 2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

anti-spam: *