concerte cloverfest al 7-lea

  • VINERI, 5 august

tapinarii2I-am invitat pe Țapinarii la cloverul cu cei 7 ani de-acasă și i-am rugat să ne salute în mod oficial. Răspunsul a venit prompt, scris cu (auto)ironie și voioșie. Vi-l redăm mai jos:

„Salutari voioase stimați intelectuali de la cloverfest, pentru seara de 5 august pregătim un concert cu o trupă de muzici fără limite când vine vorba de ironie și umor sănătos. Trupa vocal instrumentală de două voci și o chitară, cei doi supranumiți „Trubadurii pentru divorțuri”, cântă folk alternativ fără influențe. Este singura trupă care are un turneu național Anti-Valentine’s Day, turneu ce luptă împotriva dulcegăriilor ipocrite. Se joacă nu doar pe scene, ci și online cu o rubrică numită „Știrile Țapinarii” – un sfat muzical oferit gratis divelor mondene neprețuite. Următoarea dorință arzătoare: să cânte valsul miresei la o nuntă de pitzipoancă.”

2 Fire 2 Paie

2 Fire 2 Paie

„2 Fire 2 Paie” e un proiect unic, flexibil și acustic ce îmbină rădăcinile tradiționale românești (și nu numai) cu sonoritățile și stilurile personale ale celor doi muzicieni. Stilul abordat e greu de definit, dar îmbinarea dintre genurile muzicale, efectele folosite și personalitatea muzicienilor a inspirat publicul bucureștean să denumească muzica lor „folclor sfâșietor”Sergiu Corbu Boldor și Igor Antoniuc au abordat de-a lungul timpului numeroase genuri muzicale (rock, pop, folclor, muzică clasică etc.) și activează/colaborează în diverse proiecte (Phoenix, Taxi, Celelalte Cuvinte, Dirty Shirt, Ad Hoc, Partizan, Lexem etc.)

Afterwork Band

afterwork

Cei 4 de la Afterwork Band sunt deja prieteni de-ai cloverfest-ului. Sorin Simionescu (voce, chitară), Alior Neicev (chitară), Ion Matei (tobe, percuție), Florin Toma (voce, chitară bas) ne-au cântat anul trecut coveruri la firul ierbii. Când i-am rugat să se prezinte publicului care nu i-a auzit anul trecut ne-au răspuns simplu: „We are probably NOT the best cover band in the country”…. tot un fel de cover după o replică celebră.

SÂMBĂTĂ, 6 august

Partizan Acustic

partizan acustic

Artan (Adrian Pleșca) și Suedezu’ (Răzvan Moldovan) nu prea mai au nevoie de prezentare. Dar dacă ar fi să le căutăm o descriere am putea spune „electronic, rock, industrial, post-punk cu șate vechi în muzica românească”. Și mai simplu ar fi să enumerăm câteva piese: „Am cu ce”, „Fata mea”, „Păpuşea masculină”, „Banii”..,

Nouă ne place să ne aducem aminte de ediția doi cloverfest (2011) – când cei doi ne-au demonstrat că sunt o trupă fără „probleme tehnice” (chiar dacă nouă tocmai ne zburase furtuna acoperișul scenei). Tot atunci cloverfest a primit numele de „festival de stare”. Și cum formula acustică este creată special pentru locuri speciale în care se poate simți căldura publicului, abia îi așteptăm pe scena de la Muscel.

The Kryptonite Sparks 

tks_04

Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt un power-trio incandescent, o combinație eclectică de indie, alternative și hard rock, cu influențe din Cream, Arctic Monkeys, Black Sabbath și Pink Floyd. Plini de good vibes, speranțe mari și idei noi, sunt influențați de curentele englezești ale anilor 70, la care se adaugă groove livrat cu determinare. Câteva picături de modernism și simbolism extras din subcultura indie și un gust picant de avangardă completează ultimele detalii ce reprezintă The Kryptonite Sparks. În formulă de 3 sunt împreună din 2013, când au lansat și primul lor EP („The Kryptonite Sparks”).

În toamna lui 2014 s-au alăturat trupei Vița de Vie în turneul lor „Fenomental”, iar în primăvara lui 2015 au avut primul lor turneu național „METALHEAD Best Alternative Newcomers”, împreună cu Pinholes. În 2016 The Kryptonite Sparks semnează cu Universal Music România și lansează cel de-al doilea lor material discografic, ”Doi // A doua undă de bruiaj”, avându-l ca producător muzical pe Adrian Despot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

anti-spam: *