Cum a fost ediţia Unu

CLOVERFEST 2010Ediţia UNU a festivalului, desfăşurată în perioada 27 – 29 august 2010, a oferit participanţilor la eveniment „trei zile de muzică rock, atmosferă de pub şi aer de munte” pe dealul Muscelului. Începând de vineri seara, pe scena cLoverFest s-a cântat live mai bine de 20 de ore. Trupele invitate au interpretat atât piese proprii, dar mai ales coveruri după piese celebre – din repertoriul Judas Priest, Iron Maiden, AC/DC, Whitesnake, Metallica, Queen, Timpuri Noi, Sarmalele Reci şi alţii.

D’ALE FESTIVALULUI

La cLoverFest – ediţia 2010 au participat peste 600 de persoane. Adolescenţi, tineri sau familii cu copii (din Bucureşti, Târgovişte, Câmpulung-Muscel Constanţa) au urcat pe dealul Muscelului să petreacă trei zile cu cortul, la munte. Biletele, puse în vânzare în incinta festivalului, au costat 25 lei/seară, 40 de lei /întreaga perioadă. În poiana festivalului (10.000mp) a fost asigurat loc de campare pentru participanţi, o zonă „food&bar”, un stand cu suveniruri (tricouri şi pălării cLoverFest), grupuri sanitare (rurale) precum şi duşuri.

În „meniul” cLoverFest au fost incluse, pe lângă muzica live şi coverurile celebre, berea Ciuc la dozator şi mâncărurile gătite la ceaun sau pe grătar (ciorbă de fasole, varză cu cârnaţi, frigărui, mici sau omlete pentru micul dejun).

ZIUA I

Seara de vineri, 27 august, a fost dominată de concertul Nightlosers. Cei cinci membri ai trupei au oferit publicului un spectacol complet. Acordurile ethno-blues şi country-rock au încins „petrecerea”. Hanno Hoefer, Jimi Laco şi ceilalţi membri ai trupei au cântat până târziu în noapte. „Pretty thing”, „Blue Suede Shoes”, „Dragostea-i ca şi o râie” sunt doar câteva dintre piesele în care muzicuţa şi „jocul de linguri” al lui Hanno Hoefer au făcut deliciul publicului adunat în faţa scenei din poiană. Tot în aceeaşi seară au urcat pe scenă Progeria, Incipient, Chrom Dioxid, Stillborn şi Glissando.

ZIUA II

Sâmbătă, 28 august, după o zi călduroasă în care câţiva curajoşi au urcat pe scenă să îşi demonstreze talentele muzicale la secţiunea „Open Mike”, cu puţin înainte de lăsarea serii s-a dat startul concertelor. Se poate spune că a fost seara târgoviştenilor, asta pentru că mulţi dintre aceştia şi-au dorit să-i vadă pe cei de la Trooper. Concertul lor a inclus şi câteva dintre piesele proprii, dar mai ales coverurile „alese pe sprânceană” din repertoriul Iron Maiden („Aces high”, „Hallowed be thy name” şi „Fear of the dark”), Queen, („I want it all” şi „I want to break free”), sau Metallica („Enter Sandman”) au fost cântate şi apreciate de către de public. În aceeaşi seară Idol, C.O.D., Recycle Bin au menţinut atmosfera festimuzicală cu piese tribut din AC/DC, coveruri după Metallica sau Timpuri Noi.

Trupa The Spiteful din Portugalia şi-a început concertul după miezul nopţii şi au adus festivalului, în stilul propriu, accente de groove metal-deathcore, dar şi coveruri după Machine Head sau Entombed. Din păcate furtuna care s-a stârnit la scută vreme după ce au urcat pe scenă a încheiat mult prea devreme concertul The Spiteful şi l-a anulat pe cel al lui Cyfer, programat pentru aceeaşi seară. Nici trupa Andărcavăr Bend care trebuia să încheie festivalul cu un concert programat pentru duminică nu a mai putut ajunge la Muscel.

ZIUA III

S-a încheiat mai repede decât ne aşteptam. Tot ploaia a fost de vină! După o (binemeritată) cafea fierbinte  s-au strâns corturile de pe pajişte… Şi liniştea s-a aşezat iar peste dealurile Muscelului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

anti-spam: *